Arkivfoto: Anfi del Mar. Cazorla eier 50% av Anfi del Mar. Resten eier konkurrenten Lopesan. Foto: El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video/Flickr

Verdsatt til 400 millioner euro

Handelsdomstolen på Kanariøyene har verdsatt Anfi til 400 millioner euro – langt mer enn gjelden som tvang selskapet over i offentlig administrasjon i september 2021.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Anfi del Mar ble satt under offentlig administrasjon, har konkursforvalter Enrique Sirera Ebrí hatt hendene fulle for å verdsette selskapet.

Nå har handelsretten i Las Palmas gått med på en verdi pålydende 400 millioner euro for Anfi.

Det jobbes for tiden med å finne en kjøper som vil overta Anfi del Mar – i det minste den delen som eies av Santana Cazorla-familien på 50%.

Lopesan-gruppen eier den andre halvparten, og det var et underselskap i nettopp Lopesan – Isla Marina – som begjærte at selskapet skulle settes under offentlig administrasjon.

Vil redde hotellet

Målet med dette skal hele tiden ha vært å redde timeshare-komplekset, ikke å selge det unna bit for bit.

Retten anslo i 2019 at Anfi hadde en ubetalt gjeld på 56,6 millioner euro. Domstolen hadde ingen tillit til at Anfi ville gjøre opp denne gjelden.

– Nå tror jeg retten har fått nok og derfor har de satt selskapet under offentlig administrasjon. Da det er mer verdier enn krav i Anfi, er det ikke grunnlag for konkurs,forklarte representant for de norske medlemmene på Gran Anfi og styremedlem i Anfi Club Norge, Miguel Vivot Sørholt, da Canariavisen kunne avsløre at Cazorla-familien var i ferd med å miste kontrollen over hotellet.

– Unnskyldningen har hele tiden vært at de ikke har penger. Anfi Sales og Resort får jo inn penger fra medlemmene, påpekte Sørholt videre.

Canariavisen har tidligere avdekket hvordan Anfi har benyttet kontoer i utlandet, inkludert i Norge, for å unngå å innfri gjeld i Spania. Blant annet kunne Canariavisen avdekke at Anfi skal ha skjult penger på kontoer i Nordea.

Lopesan vil ha kontroll

Ved å tvinge sitt eget selskap over på offentlig administrasjon, har Lopesan kommet videre i kampen om å ta kontroll over Anfi.

Ifølge en rapport fra domstolen har Anfi en solid økonomi, men har behov for lån og refinansiering for å dekke gjelden.

Også domstolen mener at Anfi sitter på nok verdier til å redde bedriften, fremfor at denne skal likvideres fullstendig.

Dette kan gjøres på en rekke måter, inkludert å forhandle frem betalingsutsettelser, eller øke selskapets kapital.

Uansett tyder alt på at Lopesan er et skritt nærmere maktovertakelse, og at Anfi står på relativt trygg grunn i fremtiden.

Powered by Labrador CMS