Endelig har de åpnet ved Playa del Cura

Litt oppstartsproblemer la ingen demper på stemninga.

ENDELIG: Nå har strandbaren og restauranten ved Playa del Cura åpnet.
Publisert Sist oppdatert

Den nye strandbaren og restauranten ved Playa del Cura åpnet denne uken. 

Vi tok turen innom for å sjekke hvordan stedet fungerer nå som dørene endelig er åpne.

På plassene nede ved stranda er utsikten nærmest selve hovedretten. 

Terrassen ligger så tett på sanden at gjestene kan følge bølgene inn mens de spiser. Og det virker som mange har ventet på et slikt tilbud her – bordene fylte seg raskt opp.

Vi bestilte avokado med crispy reker, en rett som overrasket positivt. Godt balansert, ferskt og langt over nivået mange forbinder med en typisk strandkafé.

Menyen er faktisk overraskende gjennomført. Den hjemmelagde guacamolen med avokado fra Mogán og sprø «gamba cristal»-reker ble raskt en favoritt. 

Også sidemannen, norske Geir Franke, gikk for disse. 

De har også noen tydelige publikumsrettere. Gambas al pil-pil kommer rykende varm i panna, og papas arrugadas med mojo er selvfølgelig på plass. 

KNIPS: Men et bilde av kelneren var alt vi rakk.

For dem som vil ha noe tyngre, står en godt komponert burger med røkt ost og karamellisert løk på menyen, sammen med dagens lokale fisk.

Litt oppstartsproblemer

Servicen henger derimot litt etter. De ansatte var åpne om at de mangler folk, og tempoet bar preg av det. 

Likevel gjorde kelnerne en hederlig innsats, og stemningen blant både ansatte og gjester var god. Folk så ut til å kose seg, selv om ting tok litt tid.

Eieren, som er kanarisk, var til stede, men ikke spesielt pratvillig. Vi opplyste at vi kom fra avisen og fikk såvidt lov til å ta bilde av kelneren. Litt hektisk i oppstarten, forståelig nok. 

GODT: Reker og guagamole passer perfekt ved stranda.

Lang planlagt etablering

Det er selskapet Inversiones Grupo Run Run S.L. som står bak etableringen. 

De vant kontrakten på området tidligere i år og kan drive stedet frem til 15. august 2029, med mulighet for fem års forlengelse.

Husleien er på 76 800 euro i året, og bygget er 275 kvadratmeter med to terrasser, toaletter og eget serveringsområde.

Kommunen har også pusset opp området rundt. Tilførselen av 750 tonn ny sand og bedre tilkomst til stranda markerer slutten på flere år med forfall, noe Canariavisen har omtalt tidligere

Planen var å få alt klart til høstferien og høysesongen for skandinaviske turister. Det klarte de nesten. 

Til tross for oppstartstrøbbel virker dette som et sted mange vil stikke innom fremover, oss selv inkludert.

Tips oss

Har du tips til denne eller andre saker?

Send oss tips
Powered by Labrador CMS