RANCHO CANARIO: En slager på høst og vinter.

9 kanariske retter som passer perfekt i jula

Og du kan enkelt lage de hjemme!

Publisert

Kanariøyene er kjent for sin unike gastronomi, og til jul kan du virkelig gjøre festbordet spesielt med noen lokale delikatesser. 

Her er noen av de beste rettene fra øygruppen som passer perfekt til julebordet. 

Selvfølgelig har vi lagt ved våre egne oppskrifter på alle forslagene, så du kan prøve disse selv. 

Forrettene som setter tonen

Start måltidet med klassiske kanariske smaker som papas arrugadas, bedre kjent som kanaripoteter på norsk. 

Serveres med forskjellige typer mojo – en smakfull saus som finnes i både grønn og rød variant.

Hovedretter med tradisjon

Til hovedrett kan du servere tradisjonelle klassikere som puchero canario, en fyldig gryterett med kjøtt og grønnsaker, eller Ropa Vieja, en smakfull rett laget av restekjøtt og kikerter. Rancho canario, en mettende suppe med pasta, kjøtt og poteter, er også et populært valg.

Søte avslutninger

Ingen julemiddag er komplett uten dessert. På Kanariøyene er frangollo, en pudding laget av maismel, og quesillo, en slags karamellpudding, blant de mest populære.

Andre søte favoritter inkluderer truchas (små paier fylt med søtpotet eller gresskar), bienmesabe (en mandelbasert dessert) og mousse av gofio.

Powered by Labrador CMS