Heia Norge får nye eiere: – Det betyr noe for folk

For tredje gang på like mange år skifter Heia Norge eiere. Men denne gangen er det en gammel kjenning som tar over det populære spisestedet i Puerto Rico.

Manu (51) skal bevare det norske og samtidig åpne døra for det internasjonale.
Publisert Sist oppdatert

Etter at de forrige eierne solgte stedet i fjor, har Heia Norge igjen fått nye drivere. 

Denne gangen er det cubanske José Manuel Rodríguez Saborit (51) – eller Manu som alle kaller ham – som står ved roret.

Han vil skape mer stabilitet og gjenreise Heia Norge som et samlingspunkt for nordmenn i Puerto Rico. Samtidig vil han lokke til seg både dansker og svensker også. 

Manu har bodd på Gran Canaria i 20 år, og jobbet ti av dem på kjøkkenet på Heia Norge under de opprinnelige eierne. 

I tillegg har han hatt flere år på Da Pinocchio i Puerto Rico.

GLADE: Manu er godt fornøyd med å kunne jobbe sammen med mannen. Men det er han selv som er sjefen, sier han ble glimt i øyet.

– Jeg vet hva nordmenn liker, sier han med et smil.

Mer internasjonalt enn før

Og nettopp det norske særpreget skal han ta med seg videre på Heia Norge. Samtidig vil han gi stedet et løft både på kvalitet og service. 

Som servitør har Manu tatt med seg mannen, Yadir Ceruto Figueredo (30). Når Canariavisen ankommer er de begge i full sving med å åpne for dagen.

– Tre eierskifter på tre år er mye. Hva skal dere gjøre annerledes for å få dette til å fungere? 

– Vi skal ha norsk mat, men også litt mer moderne og internasjonale retter. Og bedre service. Samtidig skal prisene være fornuftige, forteller Manu når Canariavisen treffer han utenfor Heia Norge. 

Og det internasjonale preget er tydeligere enn før. For selv om det fortsatt står kjøttkaker, ribbe og fiskekaker på menyen, finner vi også forretter som bruschetta. 

– Vi skal også ha grillede reker og litt asiatisk mat, legger han til, og forklarer at han også må overleve sommersesongen med yngre gjester enn vintersesongen. 

Undertegnede slår seg imidlertid til ro med kjøttkaker denne gangen. De er både gode og lekkert anrettet med ertestuing, grønnsaker med crunch, potet og saus. Og tyttebær, selvsagt. 

KJØTTKAKER: Det ér lov å savne maten hjemmefra.

For første gang siden han kom til øya, har stedet også fått mer å by på enn svart norsk filterkaffe. 

Manu insisterer på at undertegne må prøve en espresso etter maten – og den viser seg å være laget akkurat slik espresso skal lages.

Navnet forblir

Flere har foreslått at han burde bytte navn. 

– Heia Norge er jo ofte forbundet med blant annet Charterfeber og har uten tvil en harryfaktor over seg?

– Heia Norge skal det hete. Flere har sagt jeg bør bytte navn, men jeg sier nei! Det har vært her i mange år, og det betyr noe for folk. Når nordmenn lander på flyplassen, er det mange som kommer rett hit – det er første stopp, sier han og peker på det røde skiltet med troll og norsk flagg. 

Tips oss

Har du tips til denne eller andre saker?

Send oss tips
Powered by Labrador CMS