Sommerens vintips

Sommeren er tid for sol, lange kvelder, terrassekos og gode samtaler rundt bordet – og hva passer vel bedre enn et godt glass vin til det hele?

SOMMER: Og da er det ekstra godt med en frisk vin.
Publisert

Her får du fem anbefalinger som gjør seg ekstra godt i varmen, enten du slapper av i skyggen med en bok, griller med venner eller spiser skalldyr på stranda.

1. 

Ponce Blanco 2024 – Friskt og salt fra Manchuela

Pris: ca. 150 kr

Dette er et hvitvinsskatt fra Juan Antonio Ponce, laget på albilla-druer og lagret på fat. 

Den er frisk, lett salt i smaken og har en silkemyk tekstur. 

Aromaene går i retning hvite frukter, tørkede blomster og våt stein. 

Perfekt til ovnsbakt fisk, skalldyrsrisotto eller lune sommersalater.

2. 

Albariño Do Ferreiro 2024 – Et sikkert sommerkort

Pris: ca. 175 kr

Denne albariñoen fra Rías Baixas er en klassiker – med god grunn. 

Syrlig, mineralsk og med hint av grønt eple, sitrus og fennikel. 

Den smaker rett og slett som en dag ved havet. 

Drikk den iskald til reker, sushi eller en god galisisk empanada.

3. 

Viña de Martín Escolma 2020 – For de spesielle anledningene

Pris: ca. 350 kr

En mer kompleks hvitvin fra Ribeiro, med lang lagring på bunnfall. 

Laget på en miks av lokale druer, som treixadura og albariño. 

Duft av moden frukt, tørkede blomster, krydder og et hint av honning. 

Server til hvit fisk med saus, kylling eller kalv. 

En vin som gjør middagen til en opplevelse.

4. 

El Tiempo Que Nos Une 2024 – Rødvin med friskhet

Pris: ca. 100 kr

Sommer og rødvin? Ja, det går fint – spesielt med denne økologiske monastrellen fra Castilla y León. 

Fruktig, lett krydret og med hint av balsamiske toner. 

Drikkes lett avkjølt, og funker overraskende godt til grillet makrell, lammekoteletter eller tapas med spekemat.

5. 

12 Volts 2022 – Sol og smak fra Mallorca

Pris: ca. 175 kr

Et moderne og saftig rødvinsvalg fra 4 Kilos Vinícola. 

Laget på en miks av lokale og internasjonale druer – som callet, fogoneu, syrah og cabernet. 

Her finner du noter av kirsebær, lakris og krydder. 

Server den lett nedkjølt til grillmat, stekte grønnsaker eller rett og slett på terrassen en varm kveld.

Tips til sommervin:

  • Kjøl ned rødvinen! Ja, du leste riktig. Spesielt unge og fruktige rødviner smaker bedre med en halvtimes tid i kjøleskapet.

  • Bruk riktige glass. Selv lette viner åpner seg mer i store glass – det gjelder både hvitvin og rosé.

  • Gi vinen luft. Noen flasker, spesielt de mer komplekse, vinner på å bli åpnet litt før servering eller helt enkelt dekantert.

Og du? Nå som det er sommer og varmt er vårt beste tips å drikke med måte. Nordmenns alkoholforbruk på ferie kan nemlig være direkte farlig

Tips oss

Har du tips til denne eller andre saker?

Send oss tips
Powered by Labrador CMS