Hotellanmeldelse: 

Her koster nettene like mye som en sydentur

Will Smith har bodd her, så da måtte vi også teste. Spørsmålet er bare: Får du Hollywood-luksusen prislappen indikerer?

Pardadisus by Melía i San Agustín er i vinden om dagen. Vi sjekket inn på favoritthotellet til Will Smith.
Publisert Sist oppdatert

San Agustín har fått seg et ansiktsløft i luksusklassen. Det gamle Tamarindos Hotel ble nemlig til Paradisus by Meliá i 2023 – totalrenovert, rebrandet og med en standard som tydelig signaliserer at dette er et hotell for dem som vil ha det lille ekstra.

Det måtte vi selvsagt teste, og hotellet har stått på ønskelista i redaksjonen siden Will Smith bodde her under Granca Live Fest . Da det jo være bra. 

Lekkert

Hotellet ligger med grønne hager og bassengområder som ramme, og satser tungt på å levere en opplevelse i toppsjiktet av Gran Canarias hotellscene.

Førsteinntrykket er strålende. Lobbyen er moderne og åpen, uteområdene frodige og plettfrie, og bassengene glitrer i solen. 

Fire basseng til de voksne, pluss en egen splash zone med sklier og barneklubb. Barneklubben tar kun imot de over fem år – de minste må følges av foreldre. En detalj å være obs på for småbarnsfamilier, og som gjorde at det ble lite ungefri på turen. 

For ordens skyld: Der vi ikke kunne ta bilder uten at privatpersoner ble med, har vi benyttet illustrasjonsbilder fra hotellets nettside. De er representative for hotellet. Undertegnede betalte for oppholdet selv. 

Rom og fasiliteter

Vi bodde i en suite på Reserve-området, hotellets premiumavdeling. Her er rommet akkurat så lekkert som du forventer når prisen bikker 700 euro natten: badekar, regndusj, dobbeltseng, sofa, garderobe, balkong med solseng – og minibar inkludert. 

Ellers har rommet alt du trenger, som hårføner, kaffemaskin, badekåper, slippers, såper, kremer og tannbørse - såkalte ammenities mangler det altså ikke på, og alt holder høy kvalitet. 

Rommene har selvsagt air condition, og for en gang skyld har et hotell klart å lage et kontrollpanel som fungerer uten ingeniørgrad hos gjestene. Stillegående er den også, som er deilig på nattestid når gradestokken bikker 30. 

Ellers var rommet både godt lydisolert og fredelig. Her ble vi ikke plaget av livemusikken noen etasjer lenger ned. 

LEKKERT: Suitene er store og lekre, med nok plass til familien.

Rommene var plettfrie, og her leverer hotellet. Men på dette nivået handler det ikke bare om at alt skal skinne. Opplevelsen må sitte hele veien. 

To ting gir imidlertid nedtrekk. Vanntrykket i dusjen og den steinharde senga.

Som selvutnevnt regndusj-entusiast hadde jeg sett frem til dette, men ble skuffet av "duskregn".

BADING: Det står øverst på alle barns ønskeliste.

Til sammenligning leverer Santa Catalina, A Royal Hideaway Hotel, regndusjer som faktisk føles luksuriøse, i en lavere prisklasse med mer luksus. 

Kanskje jeg bare har blitt for bortskjemt.

Ellers var senga så hard at man nesten mistenker at en betongleverandør står bak madrassene. 

Noen liker det kanskje slik. Jeg er ikke en av dem. Dermed kan det være greit å være klar over dette, hvis man liker det mykt.

Knallfrokost i særklasse

Når vi kommer inn på frokostbuffeten glemmer vi imidlertid åttetallsryggen vi har pådratt oss i senga.

BASSENG: Hotellet har fire ulike bassengområder.

Utvalget er enormt, alt ser lekkert ut og smaker minst like godt. Her har hotellet virkelig forstått at frokosten setter standarden for dagen. 

På dag to fikk vi imidlertid en nedtur når vi oppdaget at et helt uteområde var stengt av, selv om det var pådekket. Dette til tross for fullsatt frokostsal. 

Ingen forklaring, bare et "si" og påfølgende skuldertrekk fra de ansatte når vi spurte om det var stengt. 

Vi måtte til slutt sette oss ved et skittent bord inne. Små detaljer, ja – men når man betaler 700 euro natta blir slike feil fort store. 

Det hører med til historien at vi som Reserve-gjester kunne ha spist frokost i den mer luksuriøse loungen, hadde det ikke vært for treåringen. Her får nemlig kun voksne slippe inn. 

UTSIKT: Fra baren ved bassenget har du full utsikt over havet.

Roomservicen skuffet 

Roomservicen håndteres av Ginger Grand Café & Lobby Bar. Og her sviktet Paradisus på et nivå som ikke er til å bortforklare. 

Vil du ha middag på rommet (noe småbarnsforeldre vet å sette pris på etter en lang dag), blir det med burger om du vil ha noe skikkelig. Resten av menyen består i praksis av småretter og sandwhicher. 

Dag to ble det verre: Vi bestilte to burgere, to polvito canario og fire Monster. Vi fikk to club sandwiches og én polvito. Vi var for sultne til å klage, og selv om sandwich til middag blir litt kjedelig, var de smakfulle. Det endte med to burgere senere på kvelden. 

SPA: Hvis du ikke kommer avslappet ut herfra så vet ikke vi.

Restauranter vi ikke rakk å teste

Hotellet har ellers et imponerende utvalg spisesteder. Kanna Beach Club med chic atmosfære ved bassenget, Gastro Hall med fem ulike kjøkken under samme tak, MasCalzone Trattoria som satser på italiensk i rustikk stil, og Lemon Fish Nikkei Sky Bar med ceviche og solnedgangsutsikt. 

Hovedattraksjonen er Peseta Restaurant, ledet av Gran Canaria-kokken Germán Ortega, som serverer lokale råvarer i en intim setting. 

I tillegg finner du uformelle steder som The Shack og Vibra, og det spektakulære Sala Scala Gran Canaria, et 360-graders show med lys, lyd og matopplevelse. 

Reserve-gjester får dessuten tilgang til en egen lounge med servering, kun for voksne. Her finner du også det fjerde bassenget og balinesiske solsenger som nærmest skriker "Instagram". 

Alt dette vitner om ambisjonene – selv om vi ikke fikk testet dem selv under oppholdet. 

SPLASH ZONE: Uten tvil barnas favoritt.

God service

På service leverer Paradisus jevnt over bra. De ansatte er vennlige og imøtekommende, og gjør sitt ytterste for å hjelpe. 

Spa-avdelingen fortjener også ros. Behandlingene ligger fra 150 - 300 euro, og inkluderer hammam, damprom og sauna. 

Massasjen vi fikk var intet mindre enn en av de beste vi har opplevd. 

Som Reserve-gjester fikk vi også en egen concierge rett på WhatsApp. Praktisk, for her kunne vi bestille, booke og stille spørsmål uten å gå via resepsjonen. Svartiden var riktignok ikke i Formel 1-klassen, men det meste ordnet seg til slutt.

FROKOST: Til tross for god plass, fikk vi ikke pådekket bord på dag nr. 2. Men maten var himmelsk god.

Praktisk beliggenhet

Hotellet i seg selv ligger omtrent ti minutters biltur fra populære Playa del Inglés. Det er kjent, for San Agustín kan bli litt kjedelig i lengden. Det ligger for øvrig taxiholdeplass rett utenfor døra. 

Stranda er praktisk talt rett utenfor døra, og selv om dette er et område med en del bølger, er det fint å ha den ti skritt utenfor hotellporten. 

Oppsummering

Paradisus by Meliá er et luksushotell som har mye å by på: vakre rom, førsteklasses spa, frokostbuffet i toppklasse og flotte, frodige uteområder. 

Men luksus handler også om detaljer. Og det er nettopp på detaljene hotellet svikter – enten det er bordmangel under frokosten, roomservice som ikke holder mål, eller en regndusj som føles mer som sparedusj. 

Senga trekker vi ikke for – noen liker betong, andre foretrekker skyer. Det er en smakssak.

For de fleste vil oppholdet her være en drøm. Men i denne prisklassen forventer man mer enn «nesten perfekt». Paradisus har alt som skal til for å være helt på topp – men snubler på detaljene.

Tips oss

Har du tips til denne eller andre saker?

Send oss tips
Powered by Labrador CMS